Sposób przygotowania

Mąkę zalać wrzącą wodę. Gotować 20 minut, co jakiś czas odlać wodę i zalać wrzątkiem świeżym (2x) zemleć. Margarynę utrzeć z cukrem dodając po 1 żółtku. Następnie dodać mak, kaszę, proszek i zapach. Na koniec pianą z białek. Piec ok. 60 min.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    niebardzo wiem bynajmiej Ja o co chodzi w tym sposobie wykonania tego ciasta:(przepis ciekawy ale wykonanie...:(
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawe, że nazwa brzmi \'makowiec\' a w składnikach nie ma maku
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawe, że nazwa brzmi \'makowiec\' a w składnikach nie ma maku
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    dałam 1,5 kg maku parzonego
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zamiast mąki w przepisie powinien być mak !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !