Sposób przygotowania

1. Przesiałam mąkę, zagniotłam z żółtkami, dodałam posiekaną margarynę, proszek do pieczenia ,cukier i śmietanę. Zagniotłam ciasto. 2. Podzieliłam go na 3 części. Pierwszą rozwałkowałam na dnie blachy, wyłożyłam agrest odsączony z kompotu .Drugą zagniotłam z kakao po czym schłodzone, starłam na tarce na agrest 3. Pozostałe 6 białek ubiłam z 5 łyżkami cukru i rozsmarowałam na ciemnym cieście. Na pianę starłam pozostałą, schłodzoną część ciasta. 4. Piekłam 1 godzinę w 180 stopniach.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    uwielbiam pleśniaka z agrestem
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    a to ciekawy pomysł i jak wyszedł? zawsze robiłam tylko z czarną porzeczką....
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    uwielbiam ciasta
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    ja też nigdy nie robiłam z agrestem , jaki smak ?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !