Sposób przygotowania

W misce do miksowania mieszamy sypkie składniki tj. mąkę, cukier, sodę, proszek do pieczenia i szczyptę soli.
W garnuszku rozpuszczamy ok 25 g margaryny Kasia, gdy przestygnie dodajemy 1 jajko i połowę dużego jogurtu, mieszamy za pomocą trzepaczki, gdy się dokładnie połączą składniki, wlewamy do misy z sypkimi i produktami, włączamy robot kuchenny i dokładnie, ale szybko łączymy wszystkie składniki.
Silikonową formę smarujemy łyżką margaryny Kasia i obsypujemy bułka tartą. Za pomocą dużej łyżki nakładamy ciasto, wrzucić po 3-4 porzeczki, przykrywamy drugą łyżką ciasta. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 15 minut w temperaturze 180 stopni. Przed wyjęciem lepiej się upewnić czy muffinki sie upiekły za pomocą patyczka do szaszłyków. Gdy wystygły ubiłam śmietanę kremówkę z 3 łyżeczkami cukru pudru i ozdobiłam świeżymi porzeczkami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    co za rozkosze...;P
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Pola2

    śliczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Poproszę jedną, bo moje to już dawno tylko wspomnienie.
  • 6
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Sama słodycz... Od samego patrzenia nabieram chęci do spróbowania:))
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    mocno apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !