Sposób przygotowania

Nektaryny, te twarde, kroimy po wyjęciu pestki na 4 kawałki.
Ryż gotujemy w mleku z dodatkiem 4 łyżek cukru.
Odcedzamy i studzimy.
3 jajka rozbijamy i oddzielamy białko od żółtka.
Białka ubijamy na sztywno, a żółtka dodajemy do ryżu.
Następnie powoli łączymy z pianą.
Dodajemy mąkę i wyrabiamy tak by ciasto było puszyste.
Z ciasta formujemy knedle, do środka każdego wkładamy po kawałku nektaryny i sklejamy.
Dwa pozostałe jajka rozmącamy.
Ulepione knedle maczamy w jajku, a następnie w bułce.
Smażymy na rozgrzanym oleju.
Podajemy ze śmietaną i cukrem lub sosem owocowym.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ciekawy ten przepis.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    Lubie knedle i nektarynki ale takich knedli jeszcze nie jadlem ,b.ciekawy przepis,prosze wstawic kilka fotek !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    jestem w szoku , nie wpadła bym na to . REWELACJA!!!!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    zaskakujące połączenie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    takich knedli w życiu nie jadłam.Ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    pycha
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    muszę wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    uwielbiam knedle ze śliwkami, ale nigdy nie próbowałam z nektarynką - a szkoda, bo brzmi smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !