Sposób przygotowania

Odciąć od rzodkiewek zielone liście. Zostawić korzonki jako ogony. Z jednej strony lekko ściąć rzodkiewki żeby je można było stabilnie ułożyć. Z mniejszej rzodkiewki odkrawamy dwa płatki (będą to uszy). Na podłużnej rzodkiewce z ogonkiem ostrym nożem robimy kilkumilimetrowe nacięcia na oczy i uszy.
Wkładamy wcześniej przygotowane płatki w otworki - uszy - i dwie kuleczki jako oczy (mogą być to goździki lub ziarna pieprzu). Powstałą myszkę kładziemy na półmisek z serem i sałatą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    śliczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    mzap88

    piekne i zapewne pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !