Sposób przygotowania

Mikserem wymieszać mleko, mąka, jako, kakao, cukier waniliowy na jednolitą masę. Odstawić do lodówki na ok. 20 minut. Po tym czasie dodać wodę i delikatnie przemieszać, można mikserem. Jeśli masa, będzie zbyt gęsta można dodać troszkę więcej łyżek wody, ale pamiętajmy, że konsystencja tego ciasta ma przypominać coś w rodzaju ,,gęstej śmietany”.
Smażyć na patelni. Lekko ostudzone, można przekładać masą śmietanowo – serową. Można dodać jagody i posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    Smakowite!:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    wyglądają pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !