Sposób przygotowania

Skorupki po jajkach ( uzyskamy je robiąc niewielką dziurkę na górze jajka, jajko wylewamy) zalać wrzątkiem, wyparzyć. Wodę wylać i poczekać,aż skorupki ostygną. W tym czasie bulion rozrobić z żelatyną w ilości potrzebnej do przygotowania 1 litra galaretki. ja na wszelki wypadek dodałam łyżkę więcej. Warzywa delikatnie włożyć do skorupek. Zalać bulionem i zostawić do całkowitego zastygnięcia najlepiej na kieliszku. Dziurke zakleic taśmą..Następnie delikatnie obrać żelatynowe jajka ze skorupek. .

skorzystałam z pomysłu Beolhi i zrobiłam jajka - warzywne galaretki.
bardzo-lubie-gotowac.pl/?p=70

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Fajne te jajeczka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !