Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik z botwinki z pieczonymi burakami
Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo.
botwinka | 3 pęczki |
bulion warzywny | 1 litr (około) |
buraki czerwone | 3-4 szt |
rzodkiewki pęczek | 1 pęczek (ok. 10 szt) |
ogórek zielony | 1 szt (długi) |
ząbki czosnku | 3-4 szt |
koperek | 1 pęczek |
Szczypiorek cienki | 1 pęczek |
jogurt naturalny | 400 ml |
zsiadłe mleko | 1 litr |
sok z cytryny | 1 łyżeczka |
sól | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
cukier | |
masło | 2 łyżki |
jajka ugotowane na twardo | 4 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: