Sposób przygotowania

Żółtka, margarynę, szklankę cukru i cukier wanilinowy zmiksować. Dodawać małymi porcjami przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Na koniec ciasto wyrobić ręką i podzielić na dwie części. Jedną część ciasta rozłożyć na blaszce, drugą włożyć do lodówki. Ciasto podpiekać przez 15 minut, a w tym czasie ubić pianę z białek dodając szklankę cukru, a na koniec kisiel (w proszku). Na podpieczone ciasto wyłożyć połówki śliwek, następnie położyć pianę i na nią z drugiej części ciasta zrobić posypkę. Piec w średnio nagrzanym piekarniku 40 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    smakowite
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    wygląda znakomicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    smile

    super =)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !