Sposób przygotowania

15-20 dużych jabłek obieramy, wydrążamy i kroimy w grubą kostkę, sypiemy szklankę cukru, cynamon, cukier waniliowy, rodzynki. Na to sypiemy 2 szklanki mąki + 1 łyżkę proszku i 3 roztrzepane jajka - całość mieszamy dokładnie i przekładamy do formy.

Pieczemy w 170 stopniach ok. 1,5 godz 
Najlepiej podawać na ciepło.

Komentarze

  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo ciekawy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Pysznie się zapowiada!
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Rodzynki w rumie... na pewno pyszne!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Interesujące- szybkie i jabłkowe- warto spróbować.
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    gaździna rządzi
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    rewelacyjny przepis!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !