Sposób przygotowania

Kapustę drobno szatkujemy, wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy ok. 10 min.Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i dokładnie odsączamy.Cytrynę szorujemy i tarką ścieramy skórkę. Jabłko obieramy, ścieramy na tarce jarzynowej i skrapiamy sokiem z cytryny. Kapustę łączymy z drobno posiekaną cebulą. W salaterce układamy kapustę, na niej jabłko wymieszane ze skórką cytrynową a na nich ogórki pokrojone w kosteczkę. Oliwę mieszamy z sokiem wyciśniętym z całej cytryny i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.Powstałym sosem polewamy sałatkę.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Ibag24

    super w smaku
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !