Sposób przygotowania

Biszkopty ułożyć w tortownicy, zalać tężejącą cytrynową galaretką rozpuszczoną w 300 ml wrzącej wody, wstawić do lodówki. Suchą żelatynę wsypać do szklanki, wlać 1/2 szklanki wrzącej wody, zamieszać, odstawić na 5 min.
Po tym czasie mieszać żelatynę do całkowitego rozpuszczenia, wystudzić.
Chłodną wlać do serków waniliowych, dokładnie wymieszać, wylać na biszkopty z galaretką, wstawić na kilka minut do lodówki do zastygnięcia. Na warstwę z serków, ułożyć umyte i pokrojone truskawki.
Galaretki truskawkowe rozpuścić w 300 ml wrzącej wody, wystudzić, mają być zimne i lekko tężejące. Przelać galaretki do wysokiego naczynia, wlać zimne mleko skondensowane, ubijać na piankę widełkami do piany, aż zacznie gęstnieć, wylać na pokrojone truskawki. Wstawić do lodówki na 15-20 min. Gdy pianka lekko zastygnie, ułożyć owoce i zalać tężejącą cytrynową galaretką rozpuszczoną w 400 ml wrzącej wody.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Ale ślicznie wygląda!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Podoba mi się :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !