Sposób przygotowania

nie duże jabłka obrać i wydrążyć ,
rodzynki zalać wrzątkiem by napęczniały i odcedzić,
gotowe ciasto francuskie pokroić na kwadraty, by móc okryć w kopertę jabłko
jabłko stawimy na kwadracie ciasta francuskiego
w miejsce wydrążonej szypułki wkładamy rodzynki i łyżkę miodu
poprószamy cynamonem i zamykamy kopertę po wierzchu smarujemy wybełtanym jajkiem posypujemy cynamonem i cukrem
wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (chyba że przepis ciasta francuskiego karze inaczej) i piec do pełnego zrumienienia ciasta
można podawać z miodem lub z cukrem pudrem i bitą śmietaną

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !