Sposób przygotowania

Kapustę drobno poszatkować,skropić kilkoma kroplami wody z dodatkiem szczypty kwasku cytrynowego, dusić na wolnym ogniu ciągle mieszając do momentu aż kapusta lekko zmięknie i zwiędnie.Jabłka zetrzeć ze skórką na tarce o dużych oczkach,dodać do kapusty.Cebulę obieramy i kroimy w półkrązki chwilę podgotować(2-3 minuty.),dodać do kapusty i jabłek wymieszać.Nakładać do słoików(2/3 wysokości słoika)Z wody cukru,soli przygotować zalewę wlać do słoików,tak aby przykryła kapustę ,wrzucić po 1-2 goździków.Zamykamy i pasteryzujemy ok 20 minut

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !