Sposób przygotowania

Rozbić 4 jaja, oddzielić białka od żółtek. Białka ubić z połową cukru na sztywną pianę. Rozbić pozostałe jajka i oddzielić białka od żółtek. Do miski dodać wszystkie żółtka (razem 8) i utrzeć je z pozostałym cukrem. Następnie dodać wcześniej ubitą pianę z białek. Wymieszać. Dodać mąki i zmiksować. Gotowe ciasto wylać na papier pergaminowy rozłożony w blaszce i wstawić do rozgrzanego do 190 stopni piekarnika. Piec przez około 17 minut. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem. Następnie dodać wiśniówkę i dokładnie wymieszać. Ciasto po upieczeniu przykryć wilgotną, bawełnianą ściereczką. Gdy wystygnie posmarować ciasto nutellą oraz przygotowaną wcześniej bitą śmietaną. Zwinąć w rulon. Owinąć ściereczką i wstawić do lodówki na około 5 godzin. Po wyciągnięciu i przed podaniem gotową roladę posypać wiórkami czekoladowymi.

Smacznego ;)

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    musi być pyszna
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ekstra
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    bardzo dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !