Sposób przygotowania

Masło rozpuścić, dodać wodę i gotować przez 5 minut. Powoli wsypywać mąkę, mieszając mikserem. Ostudzić ciasto. Do zimnego ciasta wbić 4 jajka i ucierać mikserem. Ciasto formować szprycą w kształt litery S. Piec przez około 20-30 min w temp. 200 stopni. Po upieczeniu przekroić porcję ciasta wzdłuż na połówki. Mleko, 2 jajka, cukier puder, mąkę kukurydzianą i kawę zmiksować i gotować przez około 10 mi, mieszając. Napełnić eklerki masą. Czekoladę rozdrobnić i rozpuścić w misce włożonej do większego garnka z gorącą wodą. Polać eklerki rozpuszczoną czekoladą.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !