Sposób przygotowania

1. Bakłażan pokroić w plasterki, posolić i odstawić na 30 min. Odcisnąć i przesmażyć na oleju. Cebule pokroić w piórka, podsmażyć na oleju, dodać mięso i smażyć ok 15 min. Dodać pomidory oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i smażyć 20 min, doprawiając solą, pieprzem, oregano, cynamonem i kminkiem. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami mięso i bakłażany.
2. Masło rozpuścić, zdjąć z ognia, dodać mąkę, ustawić na palniku i wlewać mleko. Zagotować, dodać 1 łyżkę sera i przestudzić. Dodać żółtko i ubite białko.
3. Musakę zalać sosem, posypać resztą sera i bułką tartą. Piec ok 50 min w temp 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    nigdy nie jadłem i muszę spróbować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewelina63

    ekstra
  • 2
    original
    Opublikowano

    junox

    pysznie brzmi,ale nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    prezentuje się wyśmienicie
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    ppaulina

    wygląda bardzo apetycznie muszę kiedyś wypróbować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    JOANNA16

    wygląda pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    wygląda świetnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    smaczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !