Sposób przygotowania

# ogórki raczej małe
# czosnek
# koper
# ziele angielskie
# listek laurowy
#gorczyca
#gożdziki
Zalewa:
3 szklanki wody
1/2 szklanki octu
1 łyzka soli
4 łyżki cukru

Wykonanie:
Wszystkie skladniki zalewy zagotować. Do słoiczków ponakladać umyte ogórki , do każdego dodać po 2 ząbki czosnku, po 2 gożdziki , po 3 ziarenka ziela , po 1 listku laurowym, po małej wiązeczce kopru , gorczycy 1/3 łyzeczki. Tak przygotowane słoiki zalać gorącą zalewą , zakręcić i pasteryzować do 10 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    robie podobne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    ja też już trochę zrobiłam:):):)
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne zimą
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    pychotka ,zimą jak znalazł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    rewelacja
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Pięknie się prezentują w słoikach.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    domowe sa najlepsze 8-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    potwierdzam domowe najlepsze
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    u mnie w tym roku rekord 100 słoików zrobionych
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    rzeczywiście -domowe najlepsze, zwłaszcza do kanapek :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !