Sposób przygotowania

Mięso drobiowe - najlepiej pałeczki, kroimy w kostkę ok 3 x 3 cm. Do bułki tartej dodajemy przyprawę do gyrosa. Ilość zależy od uznania, ale ja proponuję sporo (mięso jest dość neutralne w smaku, więc można je dobrze przyprawić). Jajko rozbijamy i solimy i lekko roztrzepujemy. Kawałki mięska najpierw maczamy w jajku, a następnie w bułce tartej z przyprawą do gyrosa. Układamy na papierze do pieczenia i zapiekamy w piekarniku ok 30 min w temp 180-200 stopni.
Polecam podawać z sosem czosnkowym.

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    To jest to! Mniam...
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    ssuper
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kasia46

    właśnie takiego przepisu szukałam. :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniamm:))
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    też takie robie
  • 0
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    smaczne
  • 3
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    znakomite
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Granita

    nie ma to jak pyszne domowe;przynajmniej "wiesz,co jesz";)
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczne bo domowe
  • 2
    original
    Opublikowano

    malina

    bardzo to smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !