Sposób przygotowania

Szpinak zblanszować i rozdrobnić. Do ok 1 łyżki oliwy dodać mąkę i smażyć, a następnie dodać połowę śmietanki, rozdrobniony szpinak, doprawić solą i czosnkiem. Podgrzewać do zgęstnienia. Do jaj dodać resztę śmietanki, doprawić solą, pieprzem i dokładnie wymieszać. Rozgrzać oliwę na patelni, ułożyć krewetki, po chwili przewrócić je na drugą stronę i wlać masę jajeczną. Pod koniec smażenia ułożyć na środku farsz ze szpinaku i złożyć omlet na pół.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    dianix

    CIEKAWE JAK SMAKUJE,SZUKAM CZEGOS CIEAWEGOBY MNIE ZACHECIŁO BY SPROBOWAC KREWETEK HEH
  • 1
    original
    Opublikowano

    kaja1991

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    takiego połączenia jeszcze nie jadłam,bardzo ciekawy przepis:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    świetne połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    coś dla mnie
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !