Sposób przygotowania

Do gąsiorka wlać spirytus i przegotowaną, ostudzoną wodę, wrzucić umyte, osuszone i pokrojone na ćwiartki zielone orzechy włoskie, gorzkie migdały oraz cynamon i goździki. Gąsiorek zakorkować i odstawić na 3-4 tygodnie w ciepłe miejsce (codziennie nim potrząsać). Następnie nalew zlać, przefiltrować przez gazę lub bibułę. Cukier zalać szklanką wody i zagotować. Do gorącego syropu wlać ostrożnie orzechowy nalew, dokładnie wymieszać, porozlewać do butelek i odstawić na co najmniej rok w ciemne i chłodne miejsce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mam duzo orzechów może wypróbuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !