Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata z nektarynkami i fetą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata lodowa 1 szt.
nektarynka 4 szt.
ser feta 280 g
płatki migdałowe 2 łyżki
oliwa 3 łyżki
ocet winny 1 łyżeczka
miód 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata z nektarynkami i fetą

Sałatę myjemy, osuszamy, rwiemy na mniejsze kawałki. Nektarynki myjemy, wyjmujemy pestki, kroimy w niewielkie cząstki. Fetę kroimy w kostkę.
Sos: W małym słoiczku mieszamy oliwę z octem winnym i miodem.
Na talerzu układamy warstwami sałatę, fetę i nektarynki.
Całość polewamy sosem i posypujemy płatkami migdałowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szyba 04.08.2011 09:35
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak