Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto serowe
Ja użyłam blaszki o wymiarach 28x40 cm.
Po upieczeniu ciasto wyjmujemy z blaszki i odstawiamy do wystudzenia.
Masa serowa: białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Żelatynę również rozpuszczamy w 1/4 szkl wody, odstawiamy do wystudzenia. Jajka ubijamy wraz z cukrem na parze. Ciągle ubijając dodajemy porcjami rozpuszczoną czekoladę oraz żelatynę.
Ser miksujemy. Podczas miksowania sera, porcjami dodajemy masę czekoladową.
Następnie schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywną pianę. Ubitą śmietanę delikatnie łączymy z masą serowo-czekoladową.
Tak przygotowaną masę wykładamy na ciasto czekoladowe i wstawiamy do lodówki na kilka godzin, aby masa stężała.
Galaretki brzoskwiniowe przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, odstawiamy do lekkiego stężenia. Brzoskwinie odsączamy z zalewy, kroimy na półplasterki i układamy na masie serowej. Całość zalewamy tężejącymi galaretkami i ponownie schładzamy w lodówce.