Sposób przygotowania

Ciasto: Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i posiekanym masłem, aż utworzą się drobne grudki – tak jak na kruszonkę. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i jej dno wylepić przygotowaną mieszanką, dobrze wciskając ją w dno formy. Piec w temperaturze 180ºC przez około 10-12 minut, do lekkiego zrumienienia.

Nadzienie: W dużej misce wymieszać mąkę, cukier oraz sól. Żółtka roztrzepać, wymieszać ze śmietanką i połączyć z suchymi składnikami. Całość dokładnie wymieszać. Dodać pokrojony rabarbar i truskawki, lekko wymieszać i wylać na podpieczony spód. Piec w temperaturze 180ºC, przez około godzinę.

Beza: Białka ubić na sztywną pianę, dodając stopniowo cukier puder, a następnie wyłożyć ją na upieczone ciasto. Całość piec jeszcze przez około 10 - 15 minut, aż beza się zrumieni.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    wow! pyszotka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    zjadłabym:-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !