Sposób przygotowania

1. Ryż ugotować na miękko. Wątróbkę starannie opłukać, oczyścić, osuszyć i smażyć na gorącym oleju. Następnie zdjąć z patelni. Cebule drobno posiekać i podsmażyć.
2. Wątróbkę, cebulę i ryż przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Do masy wbić jajko. Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Dokładnie wymieszać.
3. Z masy uformować kotleciki. Obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    super kotleciki
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    naprawdę interesujące danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    smaczne :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !