Sposób przygotowania

1. Kiełbasę wycisnąć z flaka do miski, cebulę drobno posiekać. Kiełbasę połączyć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wbić jajko, dodać cebulę i majonez. Wyrobić mięsną masę, doprawić pieprzem.
2. Jeśli masa jest zbyt gęsta, dodać odrobinę wody, natomiast jeżeli jest zbyt rzadka, połączyć z odrobiną bułki tartej. Z masy uformować kotleciki i obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Kotlety smażyć na średnim ogniu z obu stron. Podawać na gorąco z surówką.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    tomek18

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    ciekawie pomyślane
  • 1
    original
    Opublikowano

    erym

    udaly sie te sznycelki, pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !