Sposób przygotowania

Galaretki rozpuścić każdą z osobna w 400 ml wody, odstawić do lekkiego stężenia.
2 serki Danio wymieszać z połową cukru pudru, dodać rozpuszczoną w gorącej wodzie łyżkę żelatyny ( musi być przestudzona), dokładnie wymieszać.
Do tortownicy wyłożonej folią spożywczą wlewamy tężejącą galaretkę szafirową, wstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Następnie wylewamy masę z Danio, odstawiamy do zastygnięcia. Następnie wylewamy galaretkę wiśniową, schładzamy. Kolejną warstwę robimy łącząc masę z pozostałych serków z galaretką cytrynową, wylewamy na galaretkę wiśniową, schładzamy w lodówce. Na wierzch wylewamy tężejącą galaretkę truskawkową. Całość wkładamy do lodówki na kilka godzin, aby deser ładnie zastygł.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !