Sposób przygotowania

Mąkę wsypać do miski. Dodać masło, 6 łyżek cukru, olejek waniliowy i proszek do pieczenia, posiekać. Następnie dodać żółtka i zagnieść ciasto. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odcisnąć sok, dodać resztę cukru i cynamon. Dwie trzecie ciasta rozwałkować i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. 1/3 stawić do zamrażarki na 0,5 godz - potrzebne aby zetrzeć na wierzch.
Ubić pianę z białek, dodać do piany kisiel w proszku i delikatnie zamieszać. Na cieście rozłożyć jabłka, ubitą pianę, i posypać startym ciastem (na tarce o grubych oczkach).
Piec w 180°C przez około 50 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    szkoda, że ten leśny aromat jest sztuczny....
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    fajne ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię takie ciacha...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !