Sposób przygotowania

Odlej pół szklanki mleka, rozprowadź w niej mąkę ziemniaczaną. Rodzynki koniecznie musisz sparzyć (zawierają dwutlenek siarki). Pozostałe mleko zagotuj z dodatkiem cukru waniliowego, masła i zwykłego cukru. Do wrzącego roztworu wrzuć rodzynki i połącz z mąką wymieszaną w zimnym mleku. Zagotuj stale mieszając i gotuj na małym ogniu przez 1 - 2 minuty, nie dłużej, gdyż budyń zrobi się ciągliwy. Gotowy deser rozlej do pucharków. Budyń jest doskonały również na zimno.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    domowe zawsze najlepsze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !