Sposób przygotowania

Masło roztopić i ostudzić. Do masła dodać roztrzepane jajko, mleko i sok pomarańczowy. W drugiej misce zmieszać mąkę, skórkę pomarańczową, migdały, sodę, proszek do pieczenia i cukier. Zawartość obu misek połączyć ze sobą, ale niezbyt dokładnie- dosłownie parę razy zamieszać łyżką- ma zostać dużo grudek- wtedy muffinki ładniej wyrosną i będą smaczniejsze.
Przygotować formę do pieczenia muffinek- w każde wgłębienie włożyć papilotkę, lub posmarować masłem. Każde wgłębienie wypełnić ciastem do 2/3 wysokości.
Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej rysować na żółtych m&m’s paski i oczka. Za pomocą czekolady przykleić płatki migdałowe- jako skrzydełka. Gotowe pszczółki przyklejać za pomocą czekolady do upieczonych i ostudzonych muffinek.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    wyśmienite:)
  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Ale ładne!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Muszą być pyszniutkie!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Jestem miłośniczką muffinek. Zjadłabym chociaż jedną taką.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    asia1985

    ciekawy przepis :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !