Sposób przygotowania

Świeży zielony groszek zalewamy wrzątkiem i gotujemy 2-3 min, następnie odsączamy na sitku. Na talerzu układamy sałatę, pokrojone plasterki i skropione sokiem z cytryny awokado, połówki pomidorków koktajlowych i talarki białej cebuli. Warzywa skrapiamy oliwą z oliwek, przyprawiamy solą i pieprzem. Ser kroimy na plastry grubości ok. 5 mm. Panierujemy dwa razy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy krótko na rozgrzanej patelni. Tym sposobem ser nam nie wypłynie z panierki. Usmażony wykładamy do odsączenia tłuszczu na ręczniku papierowym. Przekładamy na talerz z sałatką, posypujemy zielonym groszkiem i listkami bazylii.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !