Sposób przygotowania

Połowę malin opłukać, włożyć do naczynia, w którym będziemy robić likier i zalać spirytusem.Pozostawić tak dobę. Następnie odsączyć spirytus z tych malin i zalać pozostałe maliny. Znów zostawić 24 godziny. Przecedzić. Cukier rozpuścić w 420 ml wrzącej wody, gotować 10 minut, do ciepłego syropu wlać spirytus, rozlać do butelek i zostawić na pół roku.

Komentarze

  • -1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Pyszności!
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmm rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmm rewelacja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ilona15

    likierki są super, ten przepis idzie do ulubionych
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    świetny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    SYLKA

    dla zdrowotnosci
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !