Sposób przygotowania

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przeciąć na pół.
Budynie ugotowac na mleku. Ostudzić. Masło utrzeć i dodac zimne budynie. W razie potrzeby dosłodzić. Można kapnąć niewielka ilość wódki lub likieru.
Biszkopt przełożyć kremem. Z wierzchu posypac cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    zjadło by się teraz hehe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    mniam mniam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    emilia11

    robię taką samą,pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tatli

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !