Sposób przygotowania

Połączyć ze sobą w misce: śmietanę, kefir, 3 szklanki cukru, jajka, cukier waniliowy, mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać i wylać na blaszkę 30/40. Surowe ciasto posypać mieszanką cukru z kokosem ( 1 szklanka cukru+1 szklanka kokosu). Upiec na złoty kolor ( około godziny w temperaturze 180 stopni) i polać ciepłe ciasto rozpuszczonym masłem. Pyszne, w smaku zaskakująco podobne do ciasta drożdżowego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    łał fajne;)) uwielbiam smak kokosowy;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !