Sposób przygotowania

Przygotować farsz - Mięso mielone podsmażyć na patelni z przyprawami oraz pokrojoną w kostkę jedna cebulą.
Omasta - kiełbasę pokroić w plasterki a następnie każdy plasterek na ćwiartki. Cebulę pokroić w piórka. Przyprawić oraz podsmażyć.
Mąkę przesiać, dodać jajko oraz sól i zagniatać, dodając wody. Ciasto powinno być elastyczne i jednolite. Gotowe rozwałkować i za pomocą szklanki powycinać koła. Na każdy kawałek nakładać łyżeczkę farszu i dokładnie skleić. Pierożki wkładać do gotującej się lekko osolonej wody i gotować aż wypłyną na powierzchnię. Gotowe podawać z omastą. Smacznego !!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Uwielbiam takie pierożki.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam, mniam
  • 0
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    najlepsze!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo smaczne są takie pierogi
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    moje ulubione
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    takich jeszcze nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !