Sposób przygotowania

Formę budyniową wysmarować masłem i posypać tartą bułką.Kapustę umyć i ugotować w osolonej wodzie na półmiękko.Odcedzić i ostudzić.Cebulę zrumienić na tłuszczu.Namoczoną w mleku bułkę,cebulę i kapustę przepuścić przez maszynkę.Tłuszcz utrzeć z żółtkami,wymieszać z kapustą,tartą bułką i ubitą ubitą pianą,osolić,dodać pieprzu.Wyłożyć do formy budyniowej ,szczelnie zamknąć i wstawić do wrzącej wody gotować 40min.Budyń wyłożyć na półmisek,pokroić na porcje.Osobno podawać masło ze zrumienioną bułką.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !