Sposób przygotowania

Śmietanę ubijamy z cukrem, łączymy z jogurtem i z ostudzoną żelatyną. Herbatniki miksujemy w blenderze, mieszamy z roztopionym masłem, aby ciastka były podobne do mokrego piasku. Tortownicę wykładamy folią spożywczą, wykładamy masę z ciastek, wyrównujemy łyżką mocno dociskając do dna. Masę białą wylewamy na dno tortownicy i wyrównujemy powierzchnie łyżką. Wstawiamy na pół godziny do lodówki. Wierzch dekorujemy owocami oraz zalewamy tężejącą galaretką.
Torcik schładzamy około 2 godzin w lodówce.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pycha
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    babi17

    pyszny deser , uwielbiam z jagodami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !