Sposób przygotowania

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wymieszać z bardzo mocno pokruszonymi herbatnikami, rozłożyć na dno tortownicy, ugnieść i schłodzić w lodówce. Śmietanę ubić, wymieszać z cukrem pudrem i twarogiem. Żelatynę namoczyć w wodzie, rozpuścić ją, ostudzić, wymieszać z twarogową masą, podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao i dobrze rozmieszać. Białą część masy przełożyć na ciemną. Lekko przemieszać. Masę wylać na czekoladowy spód, schłodzić w lodówce. Dla dekoracji polałam przecierem z malin.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pyszny serniczek
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    wygląda bajecznie i pewnie tak smakuje
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    jakie śliczne cudo
  • 0
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Z wielką przyjemnością zjadłabym kawałeczek takiego serniczka.
  • 1
    10371650_872353579458561_3057513019799197911_n
    Opublikowano

    EmciaPichci

    mmmm musi być pyszny!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !