Sposób przygotowania

Arbuza obrać,pokroić w kostkę i zasypać cukrem,odstawić na 2-3godz,aby puścił sok po tym czasie dodać sok pomarańczowy i otartą skórkę z 1 pomarańczy ,całość stawiamy na małym gazie i gotujemy do momentu rozgotowania się arbuza(ja ten czas skróciłam i troszkę zmiksowałam przy użyciu blendera)na koniec dodajemy żelfiks i całość gotujemy jeszcze 2-3 min .Gorące przekładamy do słoików i odstawiamy do ostudzenia .
Można dodać na koniec kilka świeżych listków mięty co ciekawie zmieni smak galaretki.

Bardzo dobrze smakuje z deserami nie jest to dżem więc chlebka tym nie posmarujemy,ale moim dzieciom bardzo smakują posmarowane tym herbatniki.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Oj kusi bardzo... Pyszny deser!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek14

    superr, moim dzieciakom będzie smakowało
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    smaczne
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Ciekawy pomysł.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    brzmi ciekawie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !