Sposób przygotowania

Kabaczki obrać ze skórki, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić. Przełożyć je do garnka, zalać 1/2 litra rosołu i ugotować. Całość zmiksować blenderem na krem i uzupełnić resztą rosołu do pożądanej gęstości. Całość pryprawić do smaku curry, garam masala, pieprzem i solą, zagotować. Podawać z groszkiem ptysiowym, grzankami lub wg. uznania

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Lubie takie kremy, a do tego z indyjską nutą ...
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    :) ja taki z dyni robię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Niunia1

    no garam masala zapewne fajnie podkreśla smaczek, uwielbiam wszystko co z kabaczka czy cukinii:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !