Sposób przygotowania

Biszkopt makowy:ubijamy pianę na sztywno wsypujemy cukier, mąkę , proszek do pieczenia , mak i wstawiamy do piekarnika na ok.15 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu przecinamy na połowę wzdłuż. Przygotowujemy ciasto orzechowe: oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem i skórką. Białka ubić z solą na sztywną pianę. Mąkę wymieszać z orzechami. Wszystko delikatnie połączyć. Przełożyć do formy wysmarowanej masłem. Piec 45 minut w temperaturze 190 stopni. Wyjąć, ostudzić. Przełożyć w kolejności: biszkopt makowy, serek homogenizowany, ciasto orzechowe, serek. Przykryć drugą częścią biszkopta makowego. Polać polewą czekoladową i odłożyć do schłodzenia. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Mmm... pychota:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    bomba
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Ale pyszności!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smakowicie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    świetne bo domowe!
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !