Sposób przygotowania

Marakon ciemny ugotować, odcedzić. Cukinię ze skórką pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzany olej z oliwek. Dusić ok. 10 min. Pomidory obrać ze skórki, pokrojone w kostkę dodać do cukini i chwilę jeszcze dusić aż się rozpryczą.Kiedy warzywa będą miękkie dodać ugotowany makaron i zielony groszek. Doprawić solą i pieprzem, dodać tymianek. Wymieszać. Ser zółty pokroić w cienkie paseczki lub zetrzeć na tartce o grubych otworach. Wyłożyć z petelni danie i poprószyć serem. Na ciepłym makaronie będzie się on pięknie rozpuszczał. Przybrać świeżą, pokrojoną bazylią.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !