Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitury z agrestu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

agrest 1,2 kg
cukier 75 dag
białe wino 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitury z agrestu

Agrest przekroić, wyjąć pestki, skórki zalać winem, przykryć, odstawić na noc zlać wino, zważyć owoce zważyć cukier (dokładnie 75 dag na 1 kg owoców bez pestek), dodać do wina, dolać 3/4 szklanki wody wstawić na gaz, aż cukier się rozpuści, zwiększyć płomień i ugotować syrop wsypać owoce, a kiedy zmiękną, przełożyć do słoików ponownie ugotować syrop, zalać owoce zakrętki przetrzeć nalewką, położyć na nich bibułę nasączoną nalewką, zakręcić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak