Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owoce suszone

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda

Przepis i sposób przygotowania na: Owoce suszone

Owoce przebrać, usunąć szypułki, liście, dopadnie umyć wsypać na sito lub tacę wyścieloną idealnie czystym papierem ułożyć w przewiewnym, słonecznym miejscu, potem dosuszyć w niezbyt gorącym otwartym piekarniku w temp. od 50 do 70°C, nie wyższej podczas suszenia często przegarniać po wysuszeniu przebrać, dosuszyć jeszcze wilgotne, przesypać do koszyka i pozostawić 2 dni w suchym miejscu przełożyć do toreb papierowych, przechowywać w suchym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak