Sposób przygotowania

Ciasto rozmroź. Połowę migdałów grubo posiekaj. Na patelni stop masło. Wrzuć posiekane migdały, zrumień. Wystudź. Mielone migdały wymieszaj z 2 łyżkami cukru i mąką ziemniaczaną. Dodaj zrumienione migdały i jajko. Masę migdałową wymieszaj. Foremki do babeczek posmaruj tłuszczem, oprósz mąką. Ciasto rozwałkuj. Z placka wytnij 4 krążki o śr. Ok. 10 cm. Wylep nimi foremki. Napełnij masą migdałową. Piecz 25 minut w temp. 200 st. 4-w tym czasie na patelni stop pozostały cukier, podgrzewaj, aż powstanie jasnozłoty karmel. Pozostałe migdały wymieszaj z karmelem. Rozłóż na pergaminie. Pozostaw do zastygnięcia. S. Gotowe babeczki posyp cukrem pudrem. Udekoruj migdałami w karmelu. Podawaj z musem owocowym. Udekoruj owocami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !