Sposób przygotowania

- Fasolkę szparagową myjemy,odcinamy końcówki, gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy, hartujemy (wrzucamy do lodowatej wody, aby przerwać proces gotowania).
- Cukinię umytą i osuszoną kroimy na plastry, grillujemy lekko, odkładamy na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Po ostygnięciu kroimy każdy plaster na cztery części.
- Sałatę umytą i osuszoną rozrywamy i dodajemy do miski. Rzodkiewki kroimy na ćwiartki, a pomidory w kostkę, podobnie ogórki i dodajemy do sałaty. Paprykę oczyszczoną z gniazd nasiennych kriomy w cienkie paski, wrzucamy do reszty składników. Dodajemy cukinię oraz fasolkę, którą kroimy na trzy części.
- Fetę kroimy w kostkę, a dymkę drobno kroimy. Dodajemy do reszty.
- Dressing to oliwa z oliwek extra vergin połączona z musztardą i szczyptą soli, a wszystko to dokładnie wymieszane w słoiczku z zakretką. Dressing dodajemy do sałatki i mieszamy

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandra55

    Pychotka :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    etka

    zjadłabym taką :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Szybkie i smakowicie wygląda :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    anecia04

    Prosta sałatka i bardzo smaczna! Wspomnienie lata
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !