Sposób przygotowania

Tapiokę zalewamy mocno posłodzoną wodą i zostawiamy na noc do namoczenia. Po danym czasie odsączamy tapiokę, wlewamy 3 szklanki słodkiego soku pomarańczowego do garnka i zagotowujemy. Kiedy płyn będzie gorący wsypujemy tapiokę i gotujemy do momentu aż kulki będą przezroczyste (około 5-7 minut). W międzyczasie w oddzielnych naczyniach robimy herbatę (z odrobiną soku z cytryny) i napój malinowy z syropu (w proporcji z wodą 1:9). Kiedy kuleczki tapioki będą gotowe odcedzamy je na durszlaku lub sitku i rozdzielamy do ładnych, wysokich szklanek (do 1/3 wysokości). Następnie wrzucamy kostki lodu, zalewamy herbatą z cytryną (do 2/3 wysokości), później dolewamy już do pełna napoju malinowego. Wkładamy słomkę i możemy już się delektować zabawnym napojem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Pięknie wygląda:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Karolina83

    ~aguus, lepiej smakuje ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    krystyna24

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Bardzo pomyslowy i smakowity :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Karolina83

    ~Grażyna Cholewicka, Dziękuję :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !