Sposób przygotowania

Jaja ubić z cukrem . Pod koniec ubijania wlać olej, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Piec ok. 40 minut w temp.p. 180 stopni.
Śmietankę ubić razem ze śnieżką, jak będzie dobrze ubita to powoli wlewamy przestudzoną żelatynę rozpuszczoną w 1/3 szklanki gorącej wody. Piankę możemy podzielić na dwie porcje i do drugiej dodać esencję z rozpuszczalnej kawy.
Ciasto dzielimy na dwie równe części .Dolną część ciasta smarujemy cienko dżemem, wlewamy białą piankę, następnie kakaową , przykrywamy drugą częścią ciasta.
Polewamy polewą. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    oj ...pyszne, pyszne...:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Przepyszne ciasto:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    ale pysznie wyglada
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !