Sposób przygotowania

Białka ubij na sztywno z cukrem, | delikatnie wymieszaj z żółtkami. Połącz z mąkami wymieszanymi z kakao. Masę l rozsmaruj na tortownicy wyłożonej I pergaminem. Piecz ciasto 25 minut w temperaturze 200 °C. Śmietanę ubij z cukrem pudrem i śmietan-fix. Wyłóż na biszkopt, zostaw trochę do obłożenia boków ciasta. Wstaw na pół godziny do lodówki.

Po ostudzeniu wyjmij ciasto z tortownicy Posmaruj boki odłożoną wcześniej śmietaną i obłóż całe ciasto dookoła rurkami czekoladowymi (mogą być także, np. kakaowe, rumowe albo waniliowe). Wierzch tortu obłóż bardzo obficie i równomiernie połówkami winogron. Posyp listkami czekoladowymi i wiórkami kokosowymi. Jeśli chcesz, możesz dodać wielokolorowej posypki, aby tort wyglądał wesoło.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !