Sposób przygotowania

Mąkę pszenną przesiać. Wymieszać oba rodzaje mąki i dodać proszek do pieczenia. Żółtka ubić z połową cukru. Domieszać połowę mąki. Białka ubić z solą na sztywną pianę, dodać pozostały cukier i ubijać aż piana stanie się gęsta. 1/3 piany wymieszać z resztą mąki i dodać do masy jajecznej. Następnie dodać resztę piany i delikatnie wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i rozsmarować ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 220 stopni i piec przez 15 minut. Przygotować nadzienie. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym i cynamonem. Odstawić na 30 minut. W garnuszku o grubym dnie roztopić masło i prażyć jabłka tak, aby otrzymać mus. W dużej misce połączyć ostudzony mus z migdałami.Przygotowane nadzienie rozłożyć na gorącym cieście i rozsmarować. Zwinąć rulon pomagając sobie ściereczką. Czekoladę drobno pokroić, skropić mlekiem, wymieszać z masłem. Zygzakiem z polewy ozdobić roladę.SMACZNEGO!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !